Доверие в татко

Прочит: Матей 8:23-27

„Той отговори: Невъзможното за човеците е възможно за Бога.“
(Лука 18:27)

Една сутрин трябваше да закарам деветгодишния си брат на училище, но резервоарът на колата беше почти празен. „Може да заредиш на бензиностанцията, която е близо до училището – ми каза татко. – Там бензинът е по-евтин.“ Тръгнах, но по пътя стрелката на таблото ми показа, че няма повече гориво, и се притесних, че ще останем в трафика, ако не напълним резервоара веднага. Аз погледнах към малкия си брат и казах: „Щом татко казва, че ще успеем, значи е така. Продължаваме!“.
Татко никога не ме е подвеждал, затова му имах пълно доверие дори когато обстоятелствата предполагаха друго. Малко по-късно, когато пристигнахме на бензиностанцията, брат ми възкликна: „Успяхме! Имахме вяра“. Той видя дълбокото ми доверие в баща ни и научи един урок на вяра.
Понякога ситуациите изглеждат безнадеждни и се питаме къде е Бог. Но вероятно Той очаква да тръгнем уверено напред и да повярваме. Можем да се доверим на любящия Бог, защото Той ще се погрижи за нас независимо дали това ни изглежда възможно.

Молитва: О, Господи, помагай ни да вярваме в Теб, когато животът е труден, и да помним, че ни държиш в силните Си ръце. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще се доверя на Божията вярност.
Саманта Тренкамп (Тенеси)

Да се молим за: БАЩИТЕ.

Остави коментар

Live Reply