Доверие

Прочит: Неемия 1:1-11

 

„Моля Ти се, Господи, да бъде ухото Ти внимателно към молитвата на слугата Ти и към молитвите на слугите Ти, които обичат да се боят от името Ти…“

(Неемия 1:11)

 

Дълги години по пътя за работа преминавах през няколко моста между различни щати. Когато се намирах под мост, виждах над себе си огромни камиони, които чакаха да преминат на светофара, а стигнех ли горе, гледах водата под моста и се молих да е достатъчно здрав, за да издържи целия товар от автомобили.

Един ден си помислих: възлагам ли толкова голямо доверие на Бога, колкото на тези мостове? Какво ли щеше да бъде, ако разчитах на Него повече за своя живот и семейство? В Стария завет Неемия е описан като човек, който ридае пред Бога за целия народ. Те бяха роби и молбите им изглеждаха неизпълними, но Неемия не спря да вика към Господ, защото осъзнаваше, че ситуацията е толкова тежка, че само на Него може да разчита за помощ.

Каквато и да е нашата ситуация – дете, което сме отгледали с любов, но сега се лута далеч от нас; неочаквана болест; страх, който ни парализира – можем да се молим с увереност, че Бог ще чуе молбата ни.

 

Молитва: Боже, независимо дали преминаваме през малки изпитания, или големи предизвикателства, напомняй ни, че чуваш молитвите ни и отговаряш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се грижи за мен дори повече, отколкото мога да си представя.

Памела Гилснан (Колорадо)

 

Да се молим за: СТРОИТЕЛИТЕ НА МОСТОВЕ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply