„Доверявам Ти се“

Прочит: Псалм 29:1-11

„Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?“
(Матей 6:26)

Последствията от удара си казваха думата и ми беше трудно не само да се грижа за малкия си син, но и да разговарям спокойно със съпруга си. Обикалях къщата и се чувствах безполезна. Не можех да ходя на църква, не можех да чета Библията. Дори молитвата ме затрудняваше. Макар че Бог ми подари прекрасни хора, които бяха до мен през цялото време, аз се чувствах откъсната от света и много самотна.
Няма да забравя красивия пролетен ден, когато седях в люлеещия се стол на верандата. Внезапно почувствах Божието присъствие, което сякаш беше навсякъде около мен – в топлите слънчеви лъчи, в нежния бриз, в песента на птиците. Когато ги чух, се сетих за цитирания днес стих. Като че ли Бог ми казваше: „Повери Ми всичките си страхове и тревоги и Ми се довери“.
Отне ми три месеца, за да се възстановя и да започна отново да чета Библията и да водя нормални разговори. Всеки път, когато рухвах и чувствах, че не издържам повече, спирах и казвах на глас: „Доверявам Ти се, Боже!“.
Животът ни изправя пред много битки, някои от които са тежки, но Бог винаги е с нас. Можем да потвърдим, че Неговите пътища са много по-мъдри от нашите. Когато поверим живота си на Бога, ще можем да заявим: „Доверявам Ти се!“.

Молитва: Боже, прости ни, когато се опитваме да се справим сами. Помогни ни да се обърнем към Тебе за водителство, мъдрост и сила. Амин.

Мисъл за деня: Днес и всеки ден ще казвам на Бога: „Доверявам Ти се!“.
Ашли Суорцентрюбър (Канада)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗПЪЛНЕН СЪС СТРАХ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply