Доволни, където сме

Прочит: 2 Царе 7:18-29

„Тогава цар Давид влезе и седна пред Господа, и каза: Кой съм аз, Господи Йехова, и какъв е моят дом, че си ме довел до това положение?“
(2 Царе 7:18)

Аз ъм благодарна за прекрасното място, на което живея. Радвам се на езера, реки, океански плажове и планини, които лесно мога да посетя. Често ходя сред природата, за да снимам морски лъвове, орли и елени.
Една сутрин обаче завиждах на хората, които ходят на по-екзотични места, където аз не съм била. Реших да почета Библията, като се надявах Бог да успокои недоволството ми и да ми даде благодарно сърце. Когато прочетох молитвата на смирение, която отправи Давид към Бога, осъзнах колко глупаво е да ламтиш за земни неща. Също като Давид тези, които се уповават на Бога, ще бъдат утвърдени завинаги. Припомних си колко по-важно е да се стремя към небесните съкровища, а не към земните. Небесният ми дом е много по-желателен от всичко, което този свят може да ни предложи.

Молитва: Боже, благодарим Ти за красотата на света, в който живеем. Помогни ни да не забравяме, че небесният ни дом е много по-желателен от земния. Амин.

Мисъл за деня: Когато чувствам неудовлетворение, мога да намеря насърчение в Божието слово.
Уенди Макдоналд (Канада)

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ В КАНАДА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply