Древните пътеки

Прочит: Михей 6:6-8

 

„Така казва Господ: Застанете на пътищата и вижте, и попитайте за древните пътеки – къде е добрият път, и ходете по него, и ще намерите покой за душите си…“

(Йеремия 6:16)

 

Бръшлянът пълзеше по стените на къщата и изпълваше малката градинка близо до гаража. Той придаваше характер на къщата и беше като покрив за градината, но знаех, че вече е време да го окастрим. След като си взех инструментите, коленичих в градината и започнах да почиствам някои корени и плевели. Не след дълго се натъкнах на нещо твърдо. Разрових почвата и открих, че е червена тухла. Продължих да ровя и открих още една, и още една, докато не разбрах, че под плевелите има цяла пътека. Чудех се как толкова дълго е стояла там, без да я забележим.

Докато почиствах тухлите от пръстта, се замислих за Йеремия. Неговият народ се беше отвърнал от Бога и следваше своите си пътища. Затова пророкът го предупреждаваше да спре и да потърси „древните пътеки“, дълбоко скрити под бунта срещу Божия път. Йеремия призоваваше народа към древните пътеки на правда и вярност.

Божите пътища може да са древни, но имат особен смисъл за нас днес. Тухлите в градината ми напомниха, че съм занемарил тези древни, но вечни пътеки. Взех решение да ги последвам отново, защото знам, че ще ме заведат към вечния живот с Бога.

 

Молитва: Святи Душе, призовавай ни отново, когато се отдалечим от Твоите пътища. Помагай ни да крачим във вяра с Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Кой път иска Бог да открия днес?

Дейвид Шулц (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply