Духовен живот

Прочит: Евреи 12:1-3

 

„И така, както сте приели Христос Исус, Господа, така и ходете в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение.“

(Колосяни 2:6-7)

 

С една моя приятелка си пишем писма заедно с рождествените картички. Когато отворих картичката от Синди тази година, се зарадвах на поредното писмо. То започваше с въпроса в какво състояние е духовният ми живот. Какъв интересен начин да започнеш писмо! Аз винаги го започвам по обичайния начин: „Здравей, как си?“. Това беше типично и за Синди до тази година, затова началото на нейното писмо малко ме изненада. Не се ли интересуваше от физическото ми състояние? Аз страдам от множествена склероза, а съпругът ми от рак. Въпросът на Синди дори ме подразни.

Въпреки първоначалното раздразнение се замислих: започва една нова година. Кое е по-важно – физическото ни здраве или духовното ни състояние? Естествено, знаех правилия отговор – второто. Бог познава моето сърце и знае какво е духовното ми състояние. Но въпросът на Синди ми помогна да осъзная, че самата аз трябваше да се интересувам повече от това. Чета ли Библията всеки ден, срещам ли се с християни? Любовта ми към Бога проявява ли се в думите и делата ми? Мислите ми насочени ли са най-вече към Исус? Сещам ли се да Му благодаря за всичко, което прави за мен? Ето такива въпроси могат да помогнат на всеки от нас да подобри своето духовно състояние.

 

Молитва: Господи Боже, помагай ни да се замисляме всеки ден за своето духовно състояние, за да сме убедени, че живеем за Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: В какво състояние е духовният ми живот?

Сю Карлони (Уисконсин)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НИ ПОМАГАТ ДА СМЕ ОТГОВОРНИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply