Духовна закуска

Прочит: Лука 18:15-17

 

„Възпитавай детето отрано в подходящия за него път и то няма да се отклони от него, дори когато остарее.“

                                                                                  (Притчи 22:6)

 

Мама имаше козметичен салон и работеше много. Тя обичаше да  си поспива, когато ѝ остане свободно време, за да компенсира умората от дългите часове в салона, но всяка сутрин ставаше рано, за да се увери, че сме закусили. Освен това искаше да ни осигури и духовна храна – от Божието слово.

Първото нещо, което правехме, когато станехме от леглата, бе да прочетем размишлението от „Духовна манна“. Гушната в мама, аз слушах в полусън. Тя често ме побутваше и питаше: „Разбра ли това?“, или пък казваше: „Бог е толкова добър!“. Аз отвръщах: „Да“. Тя знаеше, че ми се спи, но продължаваше да ми разказва колко важно е да живеем с Бога. Макар да пропусках голяма част от нейните думи, мама жертваше съня си, за да се увери, че съм започнала деня с Божието слово.

Когато се преместих да живея в нов дом, не бях особено посветена на Бога. Молех се само когато имах нужда от помощ. Едва когато станах на 45 години, реших да посветя живота си на Господ. Много хора ми помогнаха да се променя и макар мама вече да не беше на този свят, нейната духовна подкрепа се беше превърнала в най-големия стимул да се обърна към Бога. Благодарна съм Му, задето ми подари толкова вярна и любяща майка.

 

Молитва: Господи, помогни ни да бъдем Твои верни свидетели днес. Дай ни мъдрост, за да знаем как да споделяме Твоята любов с хората, които още не Те познават. Амин.

 

Мисъл за деня: Аз продължавам да говоря за Бога дори тогава, когато ми се струва, че няма смисъл.

Джанис Дентън (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В САЛОНИ ЗА КРАСОТА.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply