Духовни инструменти

Прочит: 1 Йоан 3:16-24

 

„Ако по Духа живеем, по Духа и да ходим.“

(Галатяни 5:25)

 

Като бях малък, татко често ме вземаше да му помагам в неговия зидарски занаят. Инструментите, които ме интригуваха най-много, бяха отвесът и нивелирът. Отвесът е нещо като махало, а нивелирът прилича на линия, в която има течност. С отвеса изравнявахме стената вертикално, а с нивелира – хоризонтално. Тези два инструмента са изключително важни в строителството. Сградата трябва да бъде равна хоризонтално и вертикално, за да е здрава. Ако се пренебрегне дори едно от тези изисквания, конструкцията няма да издържи на температурните промени, вятъра и водата.

Можем да разсъждаваме по същия начин и за своите взаимоотношения. Отношенията ни с Бога определят тези с хората. Нуждаем се от духовен отвес и нивелир, за да поддържаме правилните взаимоотношения. Такава роля могат да имат за нас Божието слово, молитвата и общението на вярващите.

 

Молитва: Благословени Боже, ние разпознаваме призива Ти да обичаме своите ближни. Помагай ни да виждаме Тебе в хората около нас и да заздравяваме отношенията си както с Теб, така и с тях. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да задълбочавам отношенията си с Бога, като се грижа за хората.

Домингос Хосе Казомбо (Ангола)

 

Да се молим за: ЗИДАРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply