Духовни плодове

Прочит: Лука 6:43-49

„Понеже всяко дърво се познава по своя плод…“
(Лука 6:44)

Преди да встъпя в служение, няколко човека от църквата трябваше да отговорят на въпроси относно моята вяра. Един от тях беше: „Айън принася ли добри плодове?“. Никога преди това не осъзнавах какво има предвид Исус в цитирания днес библейски стих, но въпросът ме накара да се замисля.
Когато работех в търговска фирма, един мой колега винаги беше усмихнат и радваше околните. Всички го обичаха. Един ден водех телефонен разговор с клиент, който се държеше много неуважително. След като затворих, изразих възмущението си, а моят колега дойде и ми каза: „Имал съм такива разговори. Когато съм говорил с такъв човек, аз се моля на Бога, усмихвам се и се заемам с други разговори!“. Тогава разбрах защо всички харесваха моя колега. Той събираше добрите плодове от дълбокото си взаимоотношение с Бога, а много от нас гладуват за такава духовна сила.
Благодарение на този колега аз започнах да разбирам думите на Исус „всяко дърво се познава по своя плод“. Започнах да мисля какво значение имат те за мен като пастор. Когато дойдат трудности, хората могат да видят нашите плодове в добротата и милостта, които им показваме, както и мира, който Бог ни дарява и който отразяваме в този свят.

Молитва: Боже, помагай ни да използваме всяка възможност да споделяме с хората плодовете на вярата. Амин.

Мисъл за деня: Какъв „плод“ на моята вяра искам хората да видят в мен днес?
Айън Бейли (Северна Каролина)

Да се молим за: НОВИТЕ ПАСТОРИ.

Остави коментар

Live Reply