Духовни упражнения

Прочит: Яков 2:14-26

 

„Затова „укрепете немощните ръце и отслабналите колене“, и направете за краката си прави пътища, за да не се отклони куцото, но напротив, да бъде изцелено.“

(Евреи 12:12-13)

 

На 51-годишна възраст реших да си купя колело. Винаги съм обичала да карам, но не бях го правила повече от 20 години. Единственото ми притеснение беше, че колелото може да задълбочи някои здравословни проблеми, които имам с коленете, но след няколко месеца каране се чувствах по-добре от преди. Оказа се, че физическото натоварване заздравява мускулите и прави краката ми по-устойчиви.

Както физическите упражнения заздравяват тялото ни, така и духовната дисциплина ни прави по-здрави във вярата. Четенето на Библията, молитвата и християнското общение са добро начало, но е необходимо да упражняваме вярата си и по други начини. Добре е да прилагаме прочетеното в конкретни ситуации, като помагаме на хората, които се нуждаят от помощ. Понякога от нас се иска да се покорим на Божия призив и да извършим определено служение дори ако не се чувстваме готови за това. Ако редовно упражняваме вярата си, духът ни ще се обновява и ще виждаме как Бог работи чрез нас. Когато вярваме, че Той може да ни даде необходимата сила, резултатите ще ни изненадат.

 

Молитва: Господи, помагай ни да отделяме и на духовното си здраве толкова внимание, колкото отделяме на физическото, за да Ти служим пълноценно. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да тренирам духовните си „мускули“ днес?

Нола Пасмор (Австралия)

 

Да се молим за: ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply