Духовно късогледство

Прочит: 1 Царе 16:1-13

„Защото не гледам, както гледа човек; понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце.“
(1 Царе 16:7)

Преди няколко години ми откриха късогледство и астигматизъм. Хората, които носят очила, знаят колко е тежко да зависиш от тях, но без тях всичко е размазано. Виждам някого в далечината, но не мога да го разпозная, което е объркващо.
Понякога се движим като с духовно късогледство – не можем да видим по-далече от собствената си праведност, предразсъдъци или стереотипи. Поставяме етикети на хората или ги съдим според миналите им грешки. Исус обаче вижда хората от друга гледна точка – в цялост – и се отнася към тях с любов и милост. Събирачите на данъци и проститутките бяха приемани с едно и също уважение. Точно затова Той печелеше тяхната искрена любов и доверие.
Като християни, сме призовани да свидетелстваме на всички хора и да достигаме до тях независимо от обстоятелствата, в които се намират. Христос погледна към нас, когато не се намирахме в най-доброто си положение, и ни изкупи с любов и милост.

Молитва: Господи, премахни всичко, което ни заслепява, и ни помогни да гледаме на хората, както Ти гледаш на тях, с любов и милост. Амин.

Мисъл за деня: Бог се интересува от това, което е в сърцето ми.
Нарда Лус Варгас Гереро (Доминиканска република)

Да се молим за: ХОРА С НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply