Думи и дела

Прочит: 1 Солунци 1:2-10

„Така, като имахме гореща любов към вас, беше ни драго да ви предадем не само Божието благовестие, но и своите души…“
(1 Солунци 2:8)

Когато се омъжих за Бил, класиката не беше в списъка ми с любима музика, но за Бил беше любима. Когато пуснаха станция с класическа музика по радиото, започнахме да го настройваме така, че да ни буди всеки почивен ден. Ходехме на концерти и рецитали, дори на опера, особено след като дъщеря ни стана певица. Сега, когато си припомням 48-те години брак с Бил, си давам сметка, че той никога не е настоявал да слушам класическа музика, нито е твърдял, че тя е най-добрата. Той просто слушаше любимата си музика, а аз я заобичах.
Този пример ме наведе на следната мисъл: вместо да споря за вярата си и да настоявам хората да живеят според Христовия закон, трябва просто да се уподобявам на Христос – да обичам другите и да съм добра с тях, да ги уважавам. Така, ако някога кажа на някого „Бог те обича“, той ще ми повярва, защото ще е видял това в моите думи и дела. Ще бъда свидетел за своя Бог, като живея според Христовия пример.

Молитва: Святи Боже, помагай ни да се отнасяме с всички така, както би се отнесъл Исус, за да видят в думите и делата ни, че ги обичаш. Амин.

Мисъл за деня: Начинът, по който се отнасям с хората, води ли ги при Бога?
Лин Трантър (Охайо, САЩ)

Да се молим за: ОПЕРНИТЕ ПЕВЦИ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply