Думи на сила

Прочит: Евреи 1:1-8

 

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“

                                                                       (Филипяни 4:13)

 

Бях за първа година в колеж и трябваше да се грижа за две малки деца. Със съпруга ми бяхме в развод, а моята баба съвсем скоро бе починала: всичко това се случваше няколко седмици преди Рождество Христово. Докато събирах пари, за да организирам погребението на баба на 2000 мили разстояние, трябваше да намеря и кой да гледа децата ми, докато ме няма, както и да взема изпитите за семестъра. Беше ми толкова трудно, че дори нямах сили да скърбя.

Малко по-късно мама ми разказа за последната си среща с баба. Докато тя била в болницата, мама ѝ разказала за моите проблеми. Баба казала в отговор нещо, което аз пазя в сърцето си дълги години след като всичко това се случи: „Кажи ѝ да не се притеснява. Тя е силна като мен“.

Никога преди това не съм се смятала за силна. Просто се опитвах да оцелея.

Невероятна е силата на думите. Някои ни нараняват и ни правят по-слаби, други ни насърчават, дават ни сила и ни привдигат. Аз съм благодарна за думите на нашия Небесен отец, които откриваме в Неговото Слово и които ни дават сила всеки ден, при всякакви обстоятелства. Божиите думи са любящи и крият голяма мощ. Те не се променят и можем винаги да ги носим в сърцата и умовете си.

 

Молитва: Господи, молим Те, никога не ни позволявай да забравим, че през каквото и да преминаваме, благодарение на Теб можем да бъдем силни. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово може да промени живота ни.

Карлита Коул-Кели (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ ЗАРАДИ ЗАГУБАТА НА БЛИЗЪК ЧОВЕК.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply