Душата ми жадува

Прочит: Псалм 63:1-8

 

„Боже, Ти си мой Бог; от ранно утро Те търся; душата ми жадува за Теб, плътта ми жадува за Теб в една пуста, изнурена и безводна земя.“

                                                                                       (Псалм 63:1)

 

Днес една приятелка ми разказа, че е ходила да слуша известен проповедник. Много ѝ харесало и сега нямала търпение да разгърне страниците на Библията, за да открие съкровищата, за които не била подозирала. Тя ми каза, че се чувствала като бегач, който спира за малко, за да отпие глътка вода, и отново се устремява към финала, и поиска да се моля за нея, за да намери време да седне и спокойно да се наслаждава на животворните думи на Божието слово.

Много ми хареса тази метафора. Аз имам нужда от повече време с Бога, както се нуждая от вода. И аз като моята приятелка чета Библията отвреме-навреме и понякога ходя на християнски събирания, но това не е достатъчно. То просто ме поддържа, както глътките вода поддържат живота на бегача. Но когато маратонът приключи, той сяда, за да се нахрани и да поеме достатъчно количество течности, които да възстановят изтощения му организъм.

Маратонът на живота няма да приключи, докато не преминем от този свят, затова трябва да намираме повече време да се храним с Божието слово и да бъдем напоявани от Неговото присъствие.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги ни приемаш с любов. Помагай ни постоянно да търсим Теб, за да утоляваме своя духовен глад, живеейки в истината. Амин.

 

Мисъл за деня: Най-успешно ще достигнем финала, ако „тичаме“ с Бога.

Дженифър Аарон (Вашингтон)

 

Да се молим за: БЕГАЧИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply