Двойно повече

Прочит: Захария 9:9-12

 

„… още днес възвестявам, че ще ти отплатя двойно.“

                                                               (Захария 9:12)

 

Заведох племенника си Марк в един магазин за домашен сладолед, който се намира близо до млекарницата. Той си поръча шоколадов и отидохме да се поразходим и да погледаме кравите. Те така привлякоха вниманието на Марк, че той изпусна сладоледа си на земята. Не можех да гледам разочарованието в очите му, които не се откъсваха от топящото се лакомство.

Върнахме се в магазина и взехме нов сладолед, но продавачът отказа да му платим. Той дори сипа на Марк двойно повече – шоколадов и ягодов. Племенникът ми получи повече, отколкото беше изгубил.

Размишлявайки върху днешния прочит, разбрах, че Бог често се отнася към нас като този щедър продавач. Ние изтичваме при Него с разбитите си мечти, разрушени взаимоотношения и изгубени надежди. Само ако оставим всичките си болки в Неговите ръце, можем да се приближим към Него в молитва и чрез думите на Словото. Вярваме, че Той ще изличи всички загуби и ще изпълни живота ни с благословения. Ще получим от нашия любящ и щедър Бог много повече, отколкото сме искали – мир, дълбока радост и възродена надежда.  

 

Молитва: О, Боже, помагай ни да Ти се доверяваме и да очакваме от Теб благословения, които ще бъдат много повече от загубите в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ни върне живота, който мислим, че сме изгубили.

Марион Браун (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ.

 

Остави коментар

Live Reply