Един общ труд

Прочит: 1 Йоан. 4:7-12

 

„Защото вие, братя, към свобода бяхте призовани; само не превръщайте свободата в разпуснатост на плътта, но с любов служете един на друг.“

(Галатяни 5:13)

 

Тази година е трудна за австралийските фермери. След седемгодишна суша преживяхме няколко пороя, които разрушиха огради на ферми, повредиха посевите и убиха много животни. Преди известно време дойдоха наши братя и сестри от една църква в Сидни, която се намира на 750 километра от нашия град, за да ни помогнат в разчистването след наводненията. Щетите бяха толкова сериозни, че трябваше да започнем от самото начало – с издигането на оградите и възстановяването на мрежите. Беше ни изключително трудно! Самият факт, че на тези хора им отне една цяла седмица, за да дойдат и да ни помогнат, беше потресаващ. Дори не ги познавахме, а те се отнесоха с такава любов към нас!

Няма нужда да отиваме някъде много далеч, за да направим нещо за Бога. Понякога Той ни призовава да се погрижим за хора, които са съвсем близо до нас.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за Твоите деца, които са готови да сторят всичко, което е по силите им, за покажат любовта си към Теб и да Ти служат, като обичат и служат на другите хора. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да бъдем посредници на Божията спасителна любов.

Джанин Рандъл (Австралия)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИТЕ, КОИТО СА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply