Един въпрос

Прочит: 4 Царе 22:11-23:3

 

„Не изговаряй напразно Името на Господа, твоя Бог…“

                                                                         (Изход 20:7)

 

„Джинджър, обичаш ли Бога?“ – ме попита моята приятелка Шери. „Да, ти знаеш това“ – отвърнах аз изненадана. С нея всеки ден се виждахме и разговаряхме за вярата и за живота. Вече знаехме доста една за друга. Или поне аз си мислех така, преди да чуя този въпрос. Бяхме споделяли различни трудности, през които сме преминали, и как Бог ни е избавял.

Следващият въпрос обаче ме накара да осъзная, че Шери беше права: „Тогава защо постоянно изговаряш името Му напразно?“. В този момент реших да се променя. Не исках да подценявам Бога по никакъв начин.

Цар Йосия също разбра, че има нужда от промяна. Когато беше намерена книгата на закона, царят отиде при пророчицата Олда и тя го предупреди, че народът е изоставил Бога и Го е разгневил.

И аз като Йосия реших да поставя ново начало във взаимоотношенията си с Бога. Благодарна съм на Шери, че в онзи ден обърна вниманието ми върху нещо, което не бях забелязала. Нейният въпрос беше важен за мен, защото беше израз на загриженост.

 

Молитва: Боже, Ти познаваш сърцата ни и нашето желание да бъдем близо до Теб. Поправяй ни, когато се отклоняваме от правилния път. Амин.

 

Мисъл за деня: Как думите ми изразяват моята любов към Бога?

Джинджър Робинсън (Тексас)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИТЕ НИ ВЪВ ВЯРАТА.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply