Един зелен стрък

Прочит: 1 Царе 16:1-13

„Не съдете, за да не бъдете съдени.“
(Матей 7:1)

Докато работех в градината един ден, намерих цвете, което ми изглеждаше умряло. Тъкмо щях да го изкореня, когато забелязах един зелен стрък на него. Помислих си, че мога да го оставя и с повече грижа да го спася. Направих го и следващия сезон то започна да избуява. Сега е почти цял храст, който скоро очаквам да започне да цъфти. Радвам се, че не изхвърлих цвете, което има потенциал да расте и да се развива.
Когато гледам хората, толкова лесно мога да не видя техния потенциал. За радост, любящият Бог гледа сърцата ни и вижда всичко, което можем да направим. С Негова помощ и с грижата на хората около нас можем да станем такива, каквито Той иска да бъдем.
С Божията помощ и водителство се уча да гледам на хората по различен начин. Вместо да съм критична и осъдителна, се опитвам да видя потенциала на всекиго, колкото и да е трудно. Искам да насърчавам хората не само да растат, но и да се развиват и да дават добри плодове.

Молитва: Любящи Отче, отваряй очите ни, за да виждаме потенциала в хората. Помагай ни да насърчаваме, а не да съдим. Амин.

Мисъл за деня: Кого Бог иска да насърча днес?
Ан Стюърт (Австралия)

Да се молим: ДА ТЪРСИМ ПОТЕНЦИАЛА ВЪВ ВСЕКИ ЧОВЕК.

Остави коментар

Live Reply