Единство

Прочит: Филимон 1:4-7

 

„Протягам ръцете си към Теб; душата ми жадува за Теб като безводна земя.“

(Псалм 143:6)

 

Моето семейство всеки ден използва испанското издание на „Духовна манна“ като молитвен помощник. В църквата то се използва при събиранията с възрастните хора, особено тежко болните, както и по време на богослуженията. Веднъж ползвах като увод за едно свое изложение картината от корицата на броя за септември – октомври 2014 г. и нейната интерпретация, която беше посветена на Псалм 143.

Докато разглеждахме картината, размислихме върху думите на псалма. Понякога се чувстваме толкова притиснати от проблемите на ежедневието, че дори нямаме сила да потърсим помощ. Призовах тези, които присъстваха на събранието, да останат твърди във вярата и да не забравят, че хиляди, дори милиони хора по целия свят се подкрепят в молитва. За това трябва да благодарим на Бога!

Завършихме своето вечерно събиране с молитвите на няколко човека от различни краища на света. Наистина „Духовна манна“ е един начин да бъдем едно в Христос. Всички сме обединени в молитва и заедно се стремим да продължим да следваме Исус, като Го прославяме с живота си.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за нашите братя и сестри по целия свят, които ни благославят, като споделят своите опитности във вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Споделеното преживяване е споделено благословение.

Хилда Ортис-Рамос (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: РЕДАКТОРИТЕ И РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА „ДУХОВНА МАННА“ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.

 

 

Остави коментар

Live Reply