Единство

Прочит: Псалм 119:105-112

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

(Псалм 119:105)

 

Църковното ми минало е доста пъстро. Когато бях малка, ходех в католическо училище, но през почивните дни със семейството ми посещавахме методистка църква. Родителите ми ме научиха да обичам силно Бога и цялото творение. Те винаги поставяха семейството на първо място и взаимоотношенията ни бяха прекрасни. Сега, когато вече съм голяма, много ценя хората и взаимоотношенията, особено тези с Бога. Може би затова продължавам да посещавам различни църкви.

Аз принадлежа на няколко църковни семейства. Посещавам баптистка църква в неделя, ходя на библейски уроци всяка сряда в една презвитерианска църква, а понякога участвам и в събирания по различни поводи в други църкви. Това, което обединява всички тях, е Божието слово. Разбира се, всяка деноминация предпочита определен библейски превод, но същината на Словото ни обединява независимо в коя християнска църква се намираме. Библията свързва всички вярващи. Колко прекрасно е да знаем, че всички ние сме братя и сестри в Христос!

 

Молитва: Боже, помогни ни да четем и слушаме Твоето слово при всяка възможност и да не забравяме, че силата ни е в това, че Те обичаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Искам всеки ден Божието слово да осветява пътя ми.

Кони Чеснър (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ЕДИНСТВО МЕЖДУ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ РАЗЛИЧНИ ДЕНОМИНАЦИИ.

Остави коментар

Live Reply