Една молитва

Прочит: Йеремия 29:10-14

„Тогава ще извикате към Мен и ще отидете, и ще Ми се помолите; и Аз ще ви послушам.“
(Йеремия 29:12)

Веднъж се събудих посред нощ и ми отне два часа да заспя отново. Неразрешените проблеми от изминалия ден не ми позволяваха да мигна. Тогава си припомних една от проповедите на пастора. Той каза: „Ако през нощта не можете да заспите, помолете се. Да говориш с Бога, е привилегия и дар“.
В мрака на нощта аз започнах да се моля и казах много неща на Бога. Почувствах се много добре. Споделях Му за моето семейство, приятелите, за желанията и плановете на сърцето ми. Когато стигнах до проблемите, сякаш всички те се бяха изпарили. Сърцето ми беше свободно от притеснение и изпълнено с радост и мир.
Скоро заспах. Когато се събудих на сутринта, бях изпълнена с усещането за близостта на Бога. Той е само на една молитва разстояние!

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги чуваш молитвите ни и си с нас във всяка ситуация. Молим се, като Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Молитвата може да промени всичко.
Мелиана Сантосо (Индонезия)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ БЕЗСЪНИЕ.

Остави коментар

Live Reply