Една молитва

Прочит: Матей 6:5-8

 

„Като от тлъстина и масло ще се насити душата ми; и с радостни устни ще Те славословят устата ми. Когато си спомням за Теб на леглото си, размишлявам за Теб в нощните стражи.“

(Псалм 63:5-6)

 

На 80-годишна възраст моята майка беше прикована на легло и се наложи да я настаним в хоспис. Тя прекара там пет години и нито веднъж не се оплака от нещо.

Един ден ни посети свещеникът от близката църква. Той влезе в нейната стая и я попита дали иска да се помоли с нея. Тя му обясни, че е част от друга църква, но не вижда никакъв проблем да се помолят заедно. След молитвата на свещеника мама също се помоли на глас.

Следващата седмица той дойде отново, този път със свой млад помощник. Той го заведе до леглото на майка ми и му каза: „Искам да чуеш как се молим тази жена – сякаш си говори с приятел“.

Бог чува и отговаря на всичките ни молитви. Освен това Той иска да говорим с Него без притеснение, както говорим със своите приятели, когато сме заедно. В молитвата можем да споделим на Бога всичко с пълна увереност, че Той ни слуша.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че когато силите ни отслабнат и не можем да Ти служим както преди, можем да продължим да общуваме с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата може да е като срещата с най-добрия ни приятел.

Арнолдо Канклини (Аржентина)

 

Да се молим за: СВЕЩЕНИЦИТЕ, КОИТО ПОСЕЩАВАТ ВЪЗРАСТНИ ПАЦИЕНТИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply