Една разходка

Прочит: Лука 10:38-42

„Но Господ ѝ отговори: Марто, Марто, ти се грижиш и безпокоиш за много неща; но едно е потребно; и Мария избра добрата част, която няма да се отнеме от нея.“
(Лука 10:41-42)

Един въпрос от библейския урок остана в ума ми: „Кои три неща ви отделят от Бога?“. Първото, за което се сетих, беше моята работа, а следващите две – притеснението и страхът.
Когато се пенсионирах, очаквах да посветя дните си на четене, учене и писане. Мислех, че ще се радвам на нещата, които обичам. Вместо това развивах бизнес и се чувствах също толкова натоварена, колкото докато отглеждах децата си и всеки ден ходех на работа. Започнах да си мисля какво Бог иска от мен. Освен грижите за семейството и църквата, Той иска и моето време и внимание. Вероятно очаква да балансирам по-добре живота си. Какво трябва да правя: постоянно да тичам от задача на задача, или да отделям повече време, за да заздравявам общението си с Него?
Днес оставих всичко и излязох на свеж въздух в планината, където живея. Насочих цялото си внимание към красотата на творението. Нищо не ме тревожеше и сърцето ми беше спокойно.

Молитва: Господи, благодарим Ти за красотата на сътворения от Тебе свят. Помагай ни да Ти отделяме повече време всеки ден, за да не се отдалечаваме. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще отделя повече време за Бога.
Джанис Лемастър (Алабама)

Да се молим за: ПЕНСИОНЕРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply