Една забравена молба

Прочит: Яков 5:13-16

 

„Зле ли страда някой от вас, нека се моли.“

(Яков 5:13)

 

„Моля те, моли се за мен и моето семейство – каза Лаксми и очите ѝ се изпълниха със сълзи. – Моето семейство не е християнско и ми е забранено да се моля на твоя Бог. Съпругът ми е тежко болен.“ Аз я уверих, че ще се моля за тях. тя ми каза техните имена и ми сподели, че твърдо вярва, че Христос може да върши чудеса. Но аз забравих да се моля за Лаксми. С претоварения лекарски график, молитвите ми са предимно за моето семейство и пациентите ми, а Лаксми беше непозната за мен. Просто я забравих.

Няколко месеца по-късно тя се върна – за да ми благодари, че съм се молила за нея, и да ми каже, че съпругът ѝ оздравява. Това беше истинска изненада. Поканих я да седне до мен и заедно се помолихме за нея, за съпруга ѝ и за цялото ѝ семейство.

Неведнъж забравяме своите ближни – дори тези, които ни помолят да се молим за тях. не е лесно да живееш като християнин, особено в Индия, където сме едва два процента от населението. Но си заслужава, защото макар и малко, ние променяме света и помагаме на хората, които са около нас.

 

Молитва: Господи Исусе, благодарим Ти, че ни учиш да се молим. Помагай ни чрез молитвата да водим повече хора при Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато някой ме помоли да се моля за него, няма да забравя.

Лийна Виджайкумар (Индия)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ В ИНДИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply