Едно червено перо

Прочит: Псалм 91:1-6

 

„Пази ме като зеница на око; скрий ме под сянката на крилата Си…“

(Псалм 17:8)

 

Както се очакваше, през града ни преминаха ужасни бури, но след това слънцето грееше по-ярко от обикновено. Въпреки това се чувствах толкова прекършена, колкото клоните, които събирах от пътя. Бях изпълнена с товари: грижите за семейството, здравословните и финансовите тревоги, проблемите с някои хора. Полагах усилия, за да прогоня мрачните мисли. Исках да насоча вниманието си върху благословенията, които Бог ми беше подарил, и тези, които щеше да ми подари.

Постепенно песента на птиците разпръсна мрака от мислите ми. Докато ги слушах, една мъжка чинка кацна на клон точно над главата ми. Тя вдигна глава и започна да пее с голям ентусиазъм. Гласът ѝ се издигаше над всички други. Очарована, я наблюдавах няколко минути, докато едно червено перо полетя от вятъра и падна на крака ми. То беше толкова красиво, такова, каквото Бог го беше създал.

Запазих перото, ламинирах го и сега го използвам като разделител за книги. В момента се намира в Библията на Псалм 91, за да ми напомня за постоянното Божие присъствие в моя живот. За мен то е символ на надеждата. Знам, че не мога да очаквам живот без проблеми, но независимо от трудностите, съм сигурна, че Господ е с мен и че винаги ще намеря закрила под Неговите крила.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че си наше прибежище и закрила в трудностите. Помагай ни да виждаме радостта във всеки един ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще намеря радост в Божието творение.

Джийн Гор (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НАБЛЮДАВАТ ПТИЦИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply