Едно семейство

Прочит: Псалм 65:2-8

 

„Ти, Който слушаш молитва, при Теб ще идва всяка твар.“

(Псалм 65:2)

 

Аз съм учител по испански и съм се срещала с хора от различни държави, култури и религии. Това винаги е било благословение за мен. Една от най-прекрасните ми срещи беше в Пуерто Рико – с млада жена християнка от Индонезия. Тя беше далеч от своите близки и се чувстваше самотна. Никой в региона не говореше нейния език. Аз ѝ преподавах на английски.

Когато се молехме, се хващахме за ръце. Аз се молех на родния си език, а тя – на своя. Заедно отваряхме сърцата си пред Бога и Го молехме да чувстваме присъствието на Неговия Свят Дух. Бяхме много благодарни, че Той не само чува молитвите ни, но и разбира общите ни нужди.

 

Молитва: Боже на всички човеци, благодарим Ти за дара на молитвата, която можем да отправяме заедно към Теб въпреки различията в езиците, на които говорим. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Святият Дух ни обединява като едно семейство.

Аида Рохас (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ И ТЕХНИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ.

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply