Едно тяло

 

Прочит: 1 Коринтяни 12:4-20

 

„… така и ние, мнозината, сме едно тяло в Христос и всеки от нас сме части, един на друг… имаме дарби, които се различават според дадената ни благодат…“

                                                                           (Римляни 12:5-6)

 

На един скорошен рождествен концерт забелязах как елементите на музикалната програма се съчетават прекрасно. Всички музиканти, хорът, солистите и диригентът имаха определена роля. Разбира се, не всички роли са еднакви по важност, но без който и да елемент от тази хармония, концертът нямаше да е същият. Всички заедно звучаха великолепно!

Някой би си помислил: нотните листове съдържат всичко, защо трябва да се свири или да се пее, след като всички знаем мелодията! Но това, че знаеш музикалното произведение наизуст, изобщо не променя нещата. Въпросът е да го преживееш. Истинско удоволствие е да слушаш прекрасна музика, изпълнена с такова искрено вълнение.

Всеки от нас има място в Божията великолепна симфония. Неговата воля ще бъде изпълнена както на небето, така и на земята. Всички ние имаме роля в Неговото царство. Някои ще извършат неща, които ще бъдат забелязани от много хора, други не, но делото на всеки е еднакво ценно. Просто да знаем за Бога или как да постъпваме, не е нашата цел. Не е ли по-важно да изпитваме радост и благодарност, да живеем пълноценен живот?

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за благословението да бъдем едно семейство и заедно да Ти служим. Амин.

 

Мисъл за деня: Каква е моята партия в симфонията на живота?

Питър Лъндъл (Калифорния)

 

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ ХОРОВЕ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply