Еха!

Прочит: Псалм 104:24-34

 

„Непрестанно се молете.“

(1 Солунци 5:17)

 

Когато бях нов във вярата, разбирах 1 Солунци 5:17 буквално: във всеки един момент трябва да говорим с Бога. Притесняваше ме мисълта да се моля в продължение на 24 часа, седем дена в седмицата. Възприемах молитвата като нещо илюзорно, защото не осъзнавах нуждата да бъда в общение с Бога. Разбирах я като някакъв монолог. Аз трябваше да говоря, а Бог да слуша, без да участва. Четях и разговарях с различни хора за молитвата и сякаш започвах да гледам на нея по различен начин, но никаква промяна не се проявяваше в молитвения ми живот.

Тогава тръгнах сам на деветдневно пътуване по блатата на Флорида. Една вечер се загледах в отражението на красивия залез върху водната повърхност. Беше третият ден от моето пътешествие и през това време не бях срещнал друго човешко същество наоколо. Чух собствения си възглас: „Еха!“. Това беше най-кратката ми и вероятно най-искрена молитва.

Сега зная, че можем да възхваляваме Бога не само с думи, но с дълбоката си благодарност за красотата на растенията, на пейзажа около нас, за хората, които ни заобикалят, за музиката, която Творецът ни е подарил: за цялото творение.

 

Молитва: Боже, дай ми благодарно сърце. Амин.

 

Мисъл за деня: Дълбоката благодарност към Бога също е молитва.

Бил Рой (Флорида)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ Е ТРУДНО ДА СЕ МОЛЯТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply