Елате да видите

Прочит: Йоан 4:7-42

 

„Елате да видите един Човек, Който ми каза всичко, което съм направила. Да не би Той да е Христос?“

(Йоан 4:29)

 

Аз водя съвсем обикновен начин на живот и се питам дали някой, който иска да следва Исус, би се впечатлил от мен. Все пак се моля Бог да ми дава смелост и подходящите думи, за да свидетелствам за Него.

Един ден моя приятелка видя, че чета Библията по време на обедната почивка, и ме попита: „Това ли те прави толкова спокойна?“. Поговорихме си за четенето на Божието слово и тя реши също да започне да го чете и да се моли всеки ден.

Малко след това една моя роднина поиска да се моля за нейните семейни проблеми. Започнахме да се молим заедно всеки ден. Понякога ѝ споделям пасажи от Библията, които съм прочела и мисля, че биха я насърчили. Аз ѝ разказвам за своите страхове и как Божиите думи ми дават мир. Разбрах, че по този начин споделям с нея надеждата, която откривам в Христос, и виждам как това я насърчава.

Поразява ме свидетелството на жената от Йоан 4:29: „Елате да видите“. Тези прости думи заведоха много хора при Исус. Когато сме решени да споделяме своята надежда, животът ни е свидетелство за променящата сила на Христос. Дори ако ни се струва, че той не се откроява с нищо особено, хората забелязват нашата радост и мира ни и започват да се питат къде могат да открият същото. Тогава единствената покана, която ние трябва да отправим, е тази: „Елате да видите“. Святият Дух ще се погрижи за останалото.

 

Молитва: Небесни Господи, помагай ни да споделяме Твоето послание на изкупление и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Някой, който има нужда да чуе спасителната вест, се намира съвсем близо до теб.

Доротея Лав (Калифорния)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, ЧИЕТО СВИДЕТЕЛСТВО Е ТИХО, НО ЯСНО.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply