Емануил

Прочит: Исая 7:10-14

 

„… Ето, девица ще зачене и ще роди син, и ще го нарече Емануил.“

(Исая 7:14)

 

На всяко Рождество чета отново цялата библейска история за раждането на Спасителя. Тази година тя ми помогна по особен начин. Месец преди празника в семейството ми възникнаха различни проблеми и се наложи да прекарам голяма част от празничните дни сам. С един приятел планирахме да прекараме заедно спокоен следобед няколко дни преди Рождество, но и това се отмени заради неочакваната смърт на негов близък.

Рано на 23 декември се събудих с въпрос към Бога – защо трябва да съм сам на празника. Роднините ми имаха ангажименти, дори приятелят ми не беше до мен. Докато изливах болката си, в ума ми се появи името Емануил и неговото значение – „Бог с нас“. Изведнъж осъзнах истинския смисъл на празника. Обичаме в такива дни да сме заобиколени от семейството и приятелите си, но поводът да празнуваме е, че Бог дойде в Христос, за да бъде с нас, така че никога да не сме сами.

 

Молитва: Господи Боже, когато се чувстваме самотни, напомняй ни за постоянното Си присъствие в нас – не само на Рождество, но винаги. Амин.

 

Мисъл за деня: На Рождество празнуваме Божия дар на любов – Исус Христос.

Стивън Томпсън (Айова, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА САМИ НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.

Остави коментар

Live Reply