Физическа и духовна храна

Прочит: Псалм 119:1-16

 

„Колко са сладки на вкуса ми Твоите думи! Да! По-сладки от мед в устата ми.“

                                                                         (Псалм 119:103)

 

Преди няколко години прецених, че теглото ми е наднормено, и реших да започна да спазвам диета. Трябваше да контролирам порциите и вида храна, която консумирам. Налагаше се да намаля сладките неща и да хапвам повече салати, плодове и други полезни храни.

Един ден жена ми ми даде малко ядки за следобедна закуска. Никога преди не съм обичал ядки, но сега си ги изядох. Открих, че ми харесват! Вкусът ми се беше променил през годините. Разбрах, че салатите и плодовете, които бях избягвал преди, не са лоши, напротив – бяха много вкусни. Спрях да посягам към шоколада и бисквитите, когато почувствам глад.

Псалм 119 ни напомня, че трябва да копнеем за Божието слово, от което се нуждаем така, както от физическа храна. Храната ни дава енергия, сила и живот. Когато четем и изучаваме Божието слово, растем като християни.

Аз се опитвам да подбирам храната си така, че да е полезна за моето здраве. Със същото старание трябва да подбираме това, с което се храним духовно. Нека всеки ден търсим истините на Божието слово и се молим, за да растем във вярата.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за Твоето слово, Библията. помагай ни всеки ден да се храним с него и то да бъде за нас извор на енергия и сила. Амин.

 

Мисъл за деня: Най-доброто за нашето духовно състояние е да се храним всеки ден с Божието слово.

Марк Уолъс (Англия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ НАДНОРМЕНО ТЕГЛО.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply