Фонтан от милост

Прочит: Лука 6:37-42

 

„… давайте и ще ви се дава; добра мярка – натъпкана, стръскана, препълнена, ще ви дават в пазвата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.“

                                                                                    (Лука 6:38)

 

В едно градче, близко до моето, има огромен фонтан на ъгъла на една от главните улици. Той е заобиколен със стъпала, където всеки може да отиде, за да си почине в горещите дни и да се разхлади от пръските на фонтана. Водата се излива на няколко нива. Конструкцията не е толкова сложна, но ефектът е чудесен. Хората обичат този фонтан.

Един ден, докато минавах покрай него, благодарих на Бога за всичко, което имам в живота си. Той ме обсипва с благословения и милост. Животът ми зависи от тази милост. И въпреки това самата аз не съм милостива към другите.

Когато гледам водата от фонтана, си припомням, че трябва да прощавам с желание и готовност, също както водата се лее постоянно, като поддържа красотата и свежестта на фонтана. Бог излива в живота ми благословения и ме обича безусловно, въпреки че не заслужавам това. Тази любов и милост трябва чрез мен да напояват и другите хора.

 

Молитва: Боже, прости ни, че сме склонни да осъждаме, вместо да прощаваме. Отваряй сърцата ни, за да изобилства в тях Твоята любов и щедрост. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е милостив към нас, а ние трябва да споделяме с другите Неговата милост.

Алиша  Йост (Кънектикът)

 

Да се молим:  ДА ЦЕНИМ БОЖИЯТА МИЛОСТ И ЩЕДРОСТ.

 

 

Остави коментар

Live Reply