Глад

Прочит: Йоан 7:37-39

 

„Гладните напълни с блага, а богатите отпрати празни.“

                                                                                   (Лука 1:53)

 

„Хайде, момчета, вечерята е готова!“ – дъщеря ми викаше двамата си малки синове на масата. Джеймс веднага изтича от горния етаж, нетърпелив да види какво вкусно ястие е сготвила мама. Джони дойде съвсем бавно, носейки част от количките, с които си играеше. „Махни ги и се храни“ – каза майка им. Джони се присламчи към масата, но дори не направи опит да я послуша. „Джони е ял от бонбоните, които му даде неговият приятел, затова не му се вечеря“ – подхвърли Джеймс. „Изял е цяла опаковка.“ Джони беше ходил на детски празник, на който било пълно със сладки изкушения.

И аз като Джони често се нуждая от повече дисциплина. Лесно е да запълня ежедневието си с интересни книги, телевизия и какви ли не други забавления, за да изгубя съвсем апетита си към нещата, които ме приближават към Бога. Много от тези забавления не са лоши сами по себе си, проблемът е, че ме ползват за кратко. Искам да чувствам глад и жажда за Божията любов, която Господ подарява на всички щедро.

 

Молитва: Господи, ние идваме при Твоята трапеза, защото чувстваме духовен глад. Благодарим Ти, че Ти ни даваш самия Себе Си. Молим се, както Ти ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Кое отвлича вниманието ми от Бога?

Марион Търнбул (Англия)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ С МАЛКИ ДЕЦА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply