Гласът на Духа

Прочит: Лука 11:9-13

„И Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки – Духа на истината…“
(Йоан 14:16-17)

Разделенията по време на християнската конференция, на която присъствах, отразяваха разделенията в моето семейство – виждах добри примери и от двете страни на споровете.
Няколко дена по-късно заведох сина си на концерт, където можеше да чуе своето любимо произведение – Третата симфония на Малер. След напрежението, което и двамата бяхме преживели, музиката беше чудесен начин да си напомним за тихия, нежен глас на Святия Дух.
В една част на симфонията тромпетът се чува съвсем тихо, но е прекрасно допълнение на главната тема – сладка мелодия на копнежа, която гали ухото на всеки, който се заслуша в нея. На моменти някои от останалите инструменти отговарят на тромпета и са в синхрон с него, докато в други го заглушават рязко.
Замислих се какъв инструмент съм аз. Понякога съм толкова завладяна от собственото си мнение и позиция, че заглушавам гласа на Святия Дух в себе си, а да не говорим за гласа на хората около мен. Но когато се успокоя, за да слушам, осъзнавам, че Святият Дух е все още до мен и гласът Му в моето сърце никога не е секвал. Понякога този глас отеква в гласа на тези, които се опитвам да пренебрегна. За да бъда инструмент, който носи мир, трябва първо да слушам Святия Дух.

Молитва: Милостиви Боже, благодарим, че ни изпрати Святия Си Дух. Давай на всеки от нас уши, за да чуваме Твоята истина, и сърца, за да я разбираме. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Ще намеря мир, ако слушам гласа на Святия Дух.

Да се молим за: КОНФЛИКТИТЕ В ЦЪРКВАТА.
Ан Кейзър (Орегон)

Остави коментар

Live Reply