Гнездото на стършелите

Прочит: Галатяни 3:23-29

„Ако падне, няма да се повали, защото Господ подпира ръката му.“
(Псалм 37:24)

Като бяхме малки, с брат ми често ходехме на гости на баба и дядо. Те живееха в малко градче, близо до железопътната линия.
Веднъж, когато бях на шест години, чух странен шум в двора и влязох в близките къпинови храсти, за да видя откъде идва. Беше гнездо на стършели. В паниката си да избягам по-бързо, се оплетох в храстите. Брат ми, който тогава беше на 12 години, бързо дойде и без да се страхува от стършелите, ми помогна да се освободя. Той ме заведе вкъщи, където почистих бодлите от дрехите си. Едва когато се успокоих, видях, че брат ми имаше двойно повече поражения, освен това стършелите бях влезли през ръкавите на якето му.
Сега брат ми вече не е между живите, но аз знам, че имам защитник в лицето на Христос. Той доброволно предаде Себе Си на смърт, за да ни спаси, и не спира да ни избавя от „гнездото на стършелите“, когато не можем да се избавим сами. Псалм 37:24 е Божието обещание за надежда и избавление.

Молитва: Господи, благодарим Ти за всички случаи, в които си ни избавял от трудни ситуации. Помогни ни да вярваме в Твоето обещание да ни привдигаш, когато падаме. Амин.

Мисъл за деня: Имам Защитник, Който винаги ще ме избавя.
Кен Клар (Айдахо)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МИ Е ПОКАЗВАЛ ЖЕРТВЕНА ЛЮБОВ.

Остави коментар

Live Reply