Господ прави да расте

Прочит: 1 Коринтяни 3:1-9

 

„Аз насадих, Аполос напои, но Господ прави да расте.“

(1 Коринтяни 3:6)

 

Чувствам се безсилна пред множеството проблеми в този свят – глад, войни, нарушаване на човешките права – и невъзможността да помогна. Всъщност, опитвам се. По няколко часа работя като доброволка, дарявам по няколко долара за благотворителност, но резултатът от тези усилия е нищожен. Иска ми се да можех да разреша проблемите навсякъде по света.

Наскоро гледах по телевизията историята на един човек, който отглежда овце и се издържа от домашно направени сирена. Замислих се. За да се произвежда сирене, е необходимо мляко. Хората, които правят сирене, превръщат млякото в съвсем нов и вкусен продукт. За да се произведе много сирене, е необходимо много мляко и всяка овца е ценна.

Последователите на Христос са сравнявани с овце не за друго, а защото живеят заедно и в покорство, като служат в света, споделяйки Божията любов. А Бог е Онзи, Който трансформира несъвършените ни усилия, за да се реализира истинската промяна в света.

 

Молитва: Господи, помогни ни да разберем, че несъвършените ни усилия са „материалът“ за изграждането на Твоето царство. Амин.

 

Мисъл за деня: Възлагам упованието си на Бога, Който може да умножи нищожните ми усилия, за да стане светът по-добро място.

Дженифър Оксли (Вашингтон)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ В МОЯТА ЦЪРКВА.

 

 

Остави коментар

Live Reply