Гостоприемство

Прочит: Евреи 13:1-3

 

„Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели.“

(Евреи 13:2)

 

Пристигах в Париж след дълъг полет и бях изключително изморена. Едва носех багажа си – две огромни чанти. Ескалаторът трябваше да е съвсем близо. Когато стигнах до него, само успях да въздъхна и да пусна на земята чантите – не работеше! Денят започваше и стотици парижани тичаха покрай мен в различни посоки, без изобщо да забелязват, че съм на пътя им. Изведнъж някой протегна ръка към една от чантите ми. След първоначалната изненада осъзнах, че това е жена, която няма намерение да ме обере, а да ми помогне, затова взех другата чанта и заедно стигнахме до място, от което можех да се справя и сама.

„Добрият самарянин“ за мен в онзи ден беше млада мюсюлманка с кърпа на главата. След като ми помогна, тя остави чантата ми и продължи по своя път. Единственото, което можех да кажа, е „благодаря“ на арабски.

Тази жена съзря нуждата ми от помощ и се отзова. Припомних си за пореден път, че независимо кои сме, откъде идваме и каква е нашата вяра, в крайна сметка всички сме Божи деца. Нейният пример ме насърчи да оказвам гостоприемство както на приятелите си, така и на непознати.

 

Молитва: Боже, помагай ни да осъзнаваме предимството на възможността да служим на всички Твои деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще окажа гостоприемство на някого, когото не познавам.

Тереза Канейди (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply