Гостоприемство

Прочит: Второзаконие 10:17-22

 

„И така, обичайте чужденеца, защото и вие сте били чужденци в Египетската земя.“

(Второзаконие 10:19)

 

С мъжа ми поканихме Мина и съпруга ѝ на кафе и сладки. Те са от Иран и пристигнаха в малкия ни град, за да продължат образованието си в университета. Споделиха ни, че сме единствените, с които са се сприятелили на новото място досега.

Докато четях благодарственото съобщение, което ми беше изпратила Мина, си спомних за лятото, което прекарах в Тайван като доброволка. Не говорех езика, храната беше различна от тази, с която съм свикнала, обичаите бяха други, а аз изглеждах различно от всички останали. Но благодарение на гостоприемството на хората успях да свикна и да си прекарам добре. Това преживяване ми помогна да разбера как се чувстват чуждестранните студенти, имигрантите и бежанците. От опит знам колко успокояващо е непознат човек да се погрижи за теб, да се запознае с теб или да те представи на своите близки.

Всички можем да се окажем чужденци в някаква област. Израилтяните бяха чужденци в Египет, Исус не беше приет в Йерусалим, а всички ние сме чужди на този свят, в който сме само за известно време, защото небето е вечният ни дом. Винаги можем да покажем любов и милост. Както се казва в Евреи 13:2: „Не забравяйте гостоприемството; понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели“.

 

Молитва: Милостиви Боже, помогни ни винаги да показваме доброта и милост на чужденците и да бъдем Твои посланици в този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще покажа гостоприемство към чужденците.

Ребека Болин (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА НОВИ В НАШИЯ ГРАД.

Остави коментар

Live Reply