„Готово за употреба“

Прочит: Псалм 118:24-29

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в него.“
(Псалм 118:24)

Когато бях малка, празнувах рождените си дни с голяма радост. Най-вълнуващият момент беше отварянето на подаръците – разкъсвах опаковките, бързо изкарвах цялата хартия и намирах съкровището на дъното. Най-много обичах подаръци, които можех да използвам веднага, както се казва, такива, които се продават с батериите.
Стихът днес ни говори за един друг ценен подарък – днешния ден. Той също идва при нас наготово и само можем да му се насладим. Псалмистът казва, че Бог го е сътворил и иска да се радваме в него. Макар да се има предвид конкретен ден, в който евреите са празнували, ние сме призовани да ценим всички дни, които Бог ни подарява. Във всеки нов ден, който ни дава, Той е вложил всичко, което да ни донесе радост и духовен растеж. Нямаме нужда от „батерии“, за да се зарадваме на този подарък.
Често не оценяваме днешния ден, понеже сме твърде заети с планове за утрешния. Колко различно би било, еко можехме с детско нетърпение „да обърнем кутията наопаки“, докато не открием дара! Докато се молим за утрешния ден, нека помолим Бога да оценим това, което имаме днес.

Молитва: Господи, помогни ни да спрем и да оценим дара на днешния ден, както и да се възползваме от възможностите да Ти служим. Амин.

Мисъл за деня: Ще изкажа благодарността си към Бога за всеки ден, който ми подарява.
Данейл Фрейлън (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НИКОГА НЕ Е ПРАЗНУВАЛ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН.

Остави коментар

Live Reply