Гражданство

Прочит: Йоан 3:3-15

 

„Защото нашето гражданство е на небесата, откъдето и очакваме Спасител – Господ Исус Христос.“

                                                                 (Филипяни 3:20)

 

Със семейството ми пристигнахме в Съединените щати от Индия през 2006 година. Пет години по-късно кандидатствахме за американско гражданство. Разбрахме, че трябва да платим таксите, да дадем пръстови отпечатъци и да отговорим на 100 въпроса по време на задължителното интервю. С жена ми се притеснявахме дали ще можем да се подготвим добре за него, защото не разполагахме с много време. Работехме, грижехме се за домакинството. Не спирахме обаче да четем и изучаваме Божието слово. Само с Божията помощ можехме да успеем да се справим.

Това преживяване ми помогна да осъзная, че на тази земя сме само временно пребиваващи. Нашият истински дом е на небето. За гражданство там няма нужда да плащаме такси, защото вечният живот ни е подарък от Бога.

В повечето държави, когато детето се роди, то веднага става гражданин на съответната страна. За да станеш гражданин на небето, трябва да приемеш Исус Христос – да се родиш отново чрез покаяние и изповядване на Христос. Никога не е късно да се приготвим за това безценно гражданство.

 

Молитва: Святи и праведни Отче, благодарим Ти, че ни даряваш вечен живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Най-ценното, което имаме, е вечният живот.

Бенджамин Кристи (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ИМИГРАНТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply