Грижа

Прочит: 2 Коринтяни 4:6-10

 

„Ето, Бог ми е спасение; ще уповавам и няма да се боя, защото Господ Йехова е моя сила и песен и Той стана мое спасение.“

(Исая 12:2)

 

Със съпруга ми сме женени повече от 55 години. През последните девет аз се грижа за него денонощно, защото страда от алцхаймер и паркинсон. В края на всеки ден съм изтощена, но все още имам сили.

Много ми помагат семейството и приятелите. Те постоянно ни посещават или се обаждат. Подкрепят ни с молитви и насърчение. Благодарна съм на Бога за всеки от тях.

Най-голямо насърчение и сила намирам в думите от Исая 41:10: „не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница“. Бог подновява силата ми всеки ден, затова съм напълно уверена, че каквито и предизвикателства да се изпречат на пътя ми, няма да остана нито ден сама. Благодаря на Бога!

 

Молитва: Любящи Боже, всеки ден търсим Твоята безкрайна мощ, любов и милост. Във всички обстоятелства присъствието Ти е благословение, а силата Ти – спасение. Благодарим Ти, Господи. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е силен и ще ми помага.

Дина Леброн Силва (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА БОЛНИ.

 

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply