Грижа за творението

Прочит: Битие 1:26-31

„Господня е земята и всичко, което има в нея, вселената и тези, които живеят в нея…“
(Псалм 24:1)

Северозападното крайбрежие е една от най-красивите части от Америка. Когато погледна пейзажа, си мисля, че само Бог може да е сътворил това. Но не е нужно да се оглеждаме дълго, за да открием следите от разрушителното ни въздействие върху този рай, който ни е подарен.
В този голям свят лесно можем да се почувстваме малки и безсилни да променим нещо. Но както всеки дом, и земният ни дом изглежда по-добре, когато е чист. Ако не се грижа за този свят, накрая няма да има свят, за който да се грижа. Ако съсипя дома си, къде ще живея? За да бъда добър настойник в света, който Бог ми е подарил, се опитвам да живея така, че да го пазя. Рециклирането, използването на обществения транспорт и подпомагането на екологични каузи са малки стъпки, но водят до разрешение. Ако примерът ми зарази и други, малките опити ще постигнат големи резултати. Макар да се чувстваме безсилни да опазим целия свят, ако правим малки стъпки, домът, подарен ни от Бога, ще остане чист и красив, какъвто Той иска да бъде.

Молитва: Господи, помогни ни да не забравяме, че проявяваме любовта си към Теб, като обичаме това, което си ни подарил. Амин.

Мисъл за деня: Как се грижа за света?
Марк Картър (Орегон)

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОЖИЕТО ТВОРЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply