Хлябът на живота

Прочит: Йоан 6:41-51

 

„Аз съм хлябът на живота.“

(Йоан 6:48)

 

Всеки път, когато чуя израза „хлябът на живота“, се сещам за моите баба и дядо от родния Толедо, Охайо. Когато се събирахме около масата, дядо винаги се молеше с думите: „Боже, нека тази храна бъде благословение за нашите тела. Храни и душите ни с хляба на живота“.

Като дете винаги съм се питала какво има предвид Исус, когато казва това за хляба. Аз знаех, че хляб се произвежда в пекарната. Когато пораснах, омъжих се и отглеждах децата си, правех домашен хляб. Все още си спомням онова прекрасно усещане на бухващото тесто и неустоимия аромат.

Исус – хлябът на живота? Когато се замисля, си припомням хиляди моменти, в които съм се обръщала към Него за помощ и Той ме е привдигал и ми е давал нова надежда. Неговите думи на любов и прошка са хранили душата ми толкова пъти, че дори не мога да ги изброя.

Ето това е! Също както земният хляб храни нашите тела, Исус храни душите ни. Това имаше предвид моят дядо, когато се молеше за духовния хляб.

 

Молитва: Боже, Извор на сила, благодарим Ти, че се грижиш за прехраната на нашите тела, благодарим и за духовната храна на Твоята любов и обещанието за спасение. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус е хлябът на живота.

Нанси Кларк (Мичигън)

 

Да се молим за: ПЕКАРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply