Храна за вечен живот

Прочит: Матей 28:16-20

„А Той отговори: Писано е: „Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста“.“
(Матей 4:4)

Когато бях малко момче – през 50-те години на миналия век – със семейството ми ходехме на гости на баба и дядо в Охайо. Къщата им се намираше близо до железопътни релси. До задния вход имаше веранда, където често след игри с братовчедите намирах някой бездомник да яде сандвич и да пие мляко, за което се грижеше баба.
Аз попитах дядо защо бездомните идват винаги в тяхната къща, а не в някоя друга по линията. Той ме заведе до релсите и ми показа, че на част от дървените греди има знаци с боя или тебешир. Обясни ми, че така бездомните си казват къде може да се намери храна. Използват каквото намерят, за да маркират мястото.
Примерът на дядо е една от причините да работя с групата за служение в затворите – искам да помагам на хората да намерят храна за душите си. Ние, християните, трябва да им покажем къде могат да открият живителна храна – в Божието слово. Исус не ни заръча да отидем и да строим църкви, където да каним своите приятели. Той ни каза да отидем при хората и да им споделим къде да намерят храна за вечен живот!

Молитва: Боже, води ни в усилията ни да споделим и да покажем на хората Твоето слово, в което могат да открият храна за вечен живот. Амин.

Мисъл за деня: Бог иска да покажем на хората как да открият храната за вечен живот.
Мартин Хейнис (Калифорния)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЛУЖАТ В ЗАТВОРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply