Христос е нашата сила

Прочит: Филипяни 4:4-13

 

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“

(Филипяни 4:13)

 

Дядо ми беше единственият мъж в семейството и основно той осигуряваше прехраната ни. Имаше месарски магазин и помня, че винаги избираше най-хубавото месо за готвене. Винаги имахме униформи, обувки и всичко необходимо за училище. Не бяхме богати, но нищо не ни липсваше.

Всичко беше добре, докато един ден дядо получи инфаркт и почина, преди да успеем да го закараме в болницата. Смъртта му беше ужасно преживяване за цялото семейство. Вече нямаше кой да се грижи за нас и за магазина. След известно време го изгубихме заради дългове, които не можехме да платим. Радостният живот беше заменен от борба с недоимъка.

По време на едно младежко събиране в църквата разглеждахме Посланието на апостол Павел към филипяните. Павел, Божият служител, преживяваше много страдания, но остана твърд в благодарността и прославата си към Бога.

Семейството ми се довери на Христовата сила и оцеля! Знаехме, че Бог ще се погрижи за нас и ще преминем през това изпитание.

 

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че ни помагаш да преминаваме през трудностите. Благодарни сме Ти за своите семейства и близки. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Проблемите ни не могат да се сравнят със силата на Христос.

Исани Лучиано Гузман (Доминиканска република)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, ИЗГУБИЛИ ЧОВЕКА, КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ПРЕХРАНАТА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply