Хубаво на времето му

Прочит: Еклисиаст 3:1-14

 

„Той е направил всяко нещо хубаво на времето му…“

(Еклисиаст 3:11)

 

Години наред ми беше трудно да примиря своите амбиции и представи за успех с Божието време и план за живота ми. Аз съм музикант и пиша песни, за мен сравняването с другите е неизбежно.

След раждането на втория ми син се наложи да изляза в по-дълго майчинство и ми беше много трудно да се справям с две деца и недостатъчни доходи. Оставих професионалните си амбиции на заден план, за да се посветя на своите деца, и не беше леко. От една страна, мечтата ми беше да съм с тях постоянно, но от друга, се чувствах ощетена. Страхувах се, че ще изгубя форма. Отне ми доста време, за да променя гледната си точка.

Авторът на книгата Еклисиаст говори много мъдро за природата и Божието време. Господ изпълнява всичките Си обещания към Своите деца в точното време. Някои цветя цъфтят по-рано, други – по-късно, но всички те са красиви на своето време. Божието време не е наказание за нас, а мъдър план, в който имаме своята неповторима ценност.

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да приемем Твоето време като дар, а не като наказание. Давай ни сила, за да Ти съдействаме в изпълнението на Твоя план. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще измервам успеха си според Божието слово.

Кати Овърбийк (Канада)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, НА КОГОТО МУ Е ТРУДНО ДА ПРИЕМЕ БОЖИЕТО ВРЕМЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply