И заживели щастливо

Прочит: Псалм 119:105-112

 

„Ти си благ и правиш добро; научи ме на Твоите наредби.“

(Псалм 119:68)

 

Въздъхнах, когато прочетох поредната история за трудна ситуация, в която хората са се молили и Бог по чудесен начин ги е избавил. Разбира се, радвах се за тях, но си мислех къде са историите на тези, които продължават напред, въпреки че не са получили отговор на своите молитви. С мъжа ми се молехме за своите деца още преди да се родят. Посветихме ги на Бога, водехме ги на църква, учехме ги на библейските истини и жертвахме много, за да получат християнско образование. Семейството ни служеше на Бога с радост.

Но страданието съпътстваше живота ни. Най-големият ни син са удави, когато беше тийнейджър. След десетгодишен брак съпругът на голямата ни дъщеря я напусна. Диагностираха най-малкия ни син с шизофрения. От три години не сме си говорили с най-малката ни дъщеря.

Животът е труден. Любими хора могат да умрат въпреки вярата и молитвите ни. Може да се разведем, дори да сме възлагали надеждата си на Бога. Разболяваме се, а някои болести са фатални. Може да се молим, да вярваме силно, да се доверяваме на Бога и въпреки всичко да преминаваме през трагедии. Но можем да продължим да се молим и да живеем за Бога, да вярваме, че Той е добър, справедлив и любящ, че Неговите пътища водят към мир. Дори когато нещата не вървят добре, Бог е на наша страна. Можем да открием радост в истината, че никога не сме сами.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си с нас. Помогни ни да останем верни на Теб въпреки обстоятелствата. Амин.

 

Мисъл за деня: Винаги мога да разчитам на Божието присъствие в живота ми.

Девона Алисън (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ВЯРА ВЪВ ВРЕМЕ НА СТРАДАНИЕ.

 

Остави коментар

Live Reply