Имаш билети?

Прочит: Матей 5:14-16

 

„Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“

(Матей 5:16)

 

В съботните дни много хора се събират в нашето студентско градче. Ние живеем на няколко пресечки от сградата на колежа, близо до футболния стадион.

Една събота излязох да потичам и взех със себе си картички с библейски стихове, които се опитвах да запомня наизуст. Дори в този ранен час на улицата се бяха събрали хора, които чакаха да си купят билети за мач. Докато минавах покрай тях, един човек ме попита: „Имате билети?“. Аз се усмихнах и отговорих: „Не, това са библейски стихове“. Без никакво притеснение той отвърна: „Искам един“. Почувствах Божието присъствие. Стиховете, които учех през онази сутрин, бяха: „И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. Защото всеки, които иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори“ (Мука 11:9-10). Подадох тази картичка на човека. Той прочете написаното, усмихна се и ми благодари, а аз се помолих това да е Божие благословение за него.

Никога не знаем кога ще имаме възможността да бъдем светлина и да споделим с някого Божието слово. Аз със сигурност не очаквах това да се случи онази сутрин. Но Бог е навсякъде.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето водителство, което откриваме в Библията. Помагай ни винаги да носим със себе си Твоите думи, защото никога не знаем каква възможност ще имаме да ги споделим. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден мога да търся възможности да споделям Божието слово.

Лай Сайърс (Алабама)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СПОРТУВАТ ЗА ЗДРАВЕ.

Остави коментар

Live Reply