Импровизиран концерт

Прочит: Псалм 100:1-5

 

„Възкликнете към Господа, всички земи.“

(Псалм 100:1)

 

Когато бях малка, започнах да вземам уроци по пиано. Свиренето явно не беше един от талантите ми, затова моята учителка ми даваше най-лесните произведения. Опитите ми продължиха едва около година.

Минаха няколко години и аз реших да извадя от шкафа старите ноти и да се опитам отново да свиря. Този път сякаш имах повече желание и се упражнявах повече. След като повтарях много пъти познатите мелодии, започнах да уча нови и сега знам доста произведения. Макар в началото да се притеснявах и да не подхождах към свиренето с големи очаквания, с времето открих, че музиката е в сърцето ми. Дори по време на една ваканция изнесох импровизиран концерт на гостите в хотела, където бях отседнала.

Днес, няколко десетилетия по-късно изпитвам подобни чувства, докато се опитвам да запомня наизуст някои библейски стихове. В началото ми е доста трудно, но с времето словото намира пътя от ума към сърцето ми. Когато започна да го произнасям, думите излизат от устата ми с повече радост и желание, отколкото когато започнах да свиря сериозно на пиано. Бях спряла свиренето за дълго време, но Божието слово е нещо, от което никога няма да се откажа. Кой знае кога ще се наложи да изнеса импровизиран „концерт“!

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за дара на музиката и за истинността на Твоето вечно слово. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако пазим Божието слово в сърцата си, никога няма да сме далеч от Бога.

Ейми Бърлинг (Флорида)

 

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ МУЗИКАНТИ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply