Искрена молитва

Прочит: Лука 18:9-14

 

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

                                                                               (Яков 5:16)

 

Преди да се пенсионирам, служех като пастор в една мисия, която беше разположена в центъра на голям град, близо до две спирки на метрото и на място, през което преминаваха няколко автобусни линии. Много хора със специфични потребности идваха в мисията, за да получат помощ. В една от църквите, за които отговарях, почти половината от хората имаха психически проблеми, голяма част от тях страдаха от шизофрения.

След едно от богослуженията видях, че двама мъже ме чакат търпеливо. Отидох при тях и седнах, за да поговорим. „Искаме да се молиш с нас“ – ми казаха те. Молитвата на единия от тях беше: „Боже, предпази ни от това да нараним някого или себе си“.

Дванадесет години по-късно не мога да забравя тези силни думи. Дълбоко в душата ми остана искреният зов за помощ, простотата, с която двамата мъже се обърнаха към Бога, вярата, която имаха.

 

Молитва: Боже, помогни ни да бъдем по-загрижени към хората, които живеят с психически проблем. Нека показваме тази загриженост на дело и животът ни да отразява Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Искрената молитва на смирен човек може да промени живота ни.

Брус Нобъл (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА С ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply